Over mij

Hanne deneyer eigenares van Furniturny

Over mij

Mijn naam is Hanne, ik ben forensisch verpleegkundige in hoofdberoep en eigenares van Furniturny in bijberoep.

Eind 2019, toen mijn vriend en ik net ons eigen huisje hadden ben ik volop beginnen schilderen. Ik had plots de perfecte ruimte in de garage en kon meubels en ander materiaal een plekje geven. Al van kinds af aan ben ik graag creatief bezig en vind ik het leuk om te schilderen en oude dingen een nieuw leven te geven. Het begon ooit met houten kapstokjes en is intussen uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf met leuke meubels en de ideale verf om zelf aan de slag te gaan.

Twee jaar geleden was dit nog een hobby waarmee ik mijn gedachten kon verzetten na een drukke shift in het ziekenhuis. Nu is het een passie die ik graag met jullie deel en waar ik jullie hopelijk ook een stukje in kan meenemen.

Kleur

Je zal misschien merken dat ik zelf er hou van het gebruiken van veel kleur bij de meubeltjes. Ik hou ervan om een meubel echt een totaal andere look te geven en te experimenteren met al de kleuren die Fusion in zijn assortiment heeft. Al is een tijdloze optie met wat Coal Black ook altijd leuk.

Natuurlijk heb ik ook favoriete kleuren die misschien nog net iets vaker terugkomen. Fusion heeft enkele prachtige blauw en groen tinten waar ik helemaal fan van ben.

kleurrijke kastjes

Vorm

De stijl van de kastjes die ik opknap is soms heel uiteenlopend. Soms een strakke vintage kast, soms een oude commode met marmer en veel houtsnijwerk, zowel kleine nachttafeltjes als iets grotere kasten,… . Het is net die variatie die het voor mij interessant houdt. En natuurlijk hangt ook veel af van het aanbod. Je moet het doen met wat je kan vinden.

Ik ben ooit gestart met het opknappen door de overtuiging dat oude meubels een tweede leven verdienen. Daarom probeer ik ook alle soorten en maten van meubel een nieuwe thuis te bezorgen.

vitrinekast
verschillende meubels collage

Behalve variatie in meubels hou ik er ook van om af en toe te experimenteren met vormen die ik zelf op het meubel gebruik. Zoals vele andere creatieve mensen haal ook ik veel inspiratie op Pinterest en Instagram. Voornamelijk werken met lijnen en masking tape spreken mij daarbij erg aan.